Resö gård

En härlig somrig, solig och varm Söndag besökte Galet bra tips Resö gård.

På västkusten, närmare bestämt Backekällan 9 på Resö finner man ett magiskt ställe som heter Resö gård.

På Resö gård finner man djur och egenodlad mat och här bor Kristofer, Caroline och deras barn.

Man möts av ett lugn och en underbar trädgård när man kommer fram. Även om trädgården är full av människor så vilar det ett härlig atmosfär över stället. Här insuper man intryck av djurens och växternas gilla gång, livet när det är som bäst.

Denna soliga dag då Galet bra tips var på besök var det full fart med massor av människor som gjorde ett besök. Kön ringlade sig utanför en liten bod där glada och nöjda kunder kunde köpa kött, grönt och även självplock av blommor. Lika många köpare kom per bil som per cykel. Det är inte en lugn stund för Kristofer som med stort engagemang tipsar och visar kunderna rätt bland alla olika grönsaker. Någon önskar självplock av blommor, några ser på kaninerna som har fått ungar. Helt ljuvliga små skapelser. Till och med de vuxna blir som barn på nytt och njuter av de små krabaternas ljuvliga nyfikna framträdande.

Detta ställe är en dröm för alla oss som önskar äta grönsaker som odlas utan bekämpningsmedel och utan konstgödsel. Smakupplevelsen av grönsakerna är enastående och njutbar och grönsakernas vackra färg och form ger liv till vilken middag som helst. En njutning inte bara för gommen utan också för ögat.

Det är något visst att äta det man själv har inhandlat. Det smakar liksom bättre

2015 drog drömmen igång för Kristofer och Caroline som ser sig som månskensbönder.

Kristofer berättar att detta är inte ett jobb 8-16 utan är mer en livsstil där man lever och är ett med naturen och gården. Det finns alltid något att göra och även om det är stundtals mycket jobb älskar han det.

På gården finner man ankor, bin, hönor, kaniner, tupp och gris. Man möts av magnifika och otroligt ordningsamma odlingar både av grönt och blommor. Otroligt lätt att hitta och se vad som finns i odlingarna och i växthusen. Finns även en tavla framme vid boden där det står förklarat vad som är moget att skörda och vad som är pågång. För alla oss hobbyodlare förstår man allt gediget jobb som ligger bakom alla odlingar på Resö gård.

Här bökar grisen ute i det fria. Suggan heter Hildur och är vid vårt besök dräktig och det väntas tillökning med små kultingar vilken dag som helst.

Klicka på länken för att följa och hålla dig uppdaterad på Resö gård, FB.

https://www.facebook.com/share/g/tUvau2gJPwJ7NmsJ/?mibextid=K35XfP